Power BI Service

In dit artikel gaan we dieper in op een ander onderdeel van Power BI, namelijk Power BI Service.

Het grootste verschil tussen Power BI Desktop en Power BI Service?  Power BI Service is een online omgeving is waarin de gemaakte rapportages en dashboards gedeeld worden met de eindgebruikers. Dit in tegenstelling tot Power BI Desktop waarin enkel de data inzichtelijk gemaakt kan worden voor een enkele gebruiker op de offline desktopversie.

Funfact: Wanneer je gebruik maakt van Microsoft 365 komt er een extra icoontje bij voor Power BI

 

 

In power Bi Service worden de rechten van de eindgebruikers ingesteld. Dit wil zeggen de rechten om de rapportages en dashboards te kunnen inzien. Het is dan ook voornamelijk bedoelt om rapportages en dashboards te bekijken en te delen.

Berekeningen moeten worden aangepast in Power BI Desktop, waar de developers volledige functionaliteit hebben om dat te realiseren. Dit betekent dat als je wijzigingen wilt aanbrengen in de berekeningen, je terug moet gaan naar Power BI desktop, de aanpassingen moet maken en vervolgens de bijgewerkte rapportage opnieuw moet publiceren naar Power BI Service.

 

Ten alle tijden inzicht in je data door installatie op diverse apparaten

 

 

Doordat het een online omgeving is worden gegevens automatisch vernieuwd en hoeft dit niet handmatig gedaan te worden. De interval van de vernieuwing is maximaal 8x per dag in basis Power Bi Pro, bij de premium variant betreft dit 48x per dag per gebruiker. De kosten van Power Bi Premium betreffen €18,70[1] per gebruiker per maand(huidig tarief). Meestal is het echter niet nodig voor het MKB om over te stappen naar deze betaalde variant.

 

Kortom: Doordat onze business analisten in Power BI Desktop data stroomlijnen en omzetten in rapportages, heb jij als eindgebruiker in Power BI Service in een oogopslag inzicht in je belangrijkste KPI’s en kun je, indien nodig, bijsturen op je doelstellingen. Zie je iets geks op je dashboard? Dan klik je op de betreffende waarde en krijg je inzicht in de rapportage. In het Blog: Power Bi Verschil tussen Dashboards en Rapportages gaan we dieper in op de verschillen.

 

 

 

 

 

 

[1] https://powerbi.microsoft.com/nl-nl/pricing/#features-compare-charts