Wat is Business Intelligence ?

Business Intelligence helpt organisaties bij het nemen en onderbouwen van bedrijfsbrede beslissingen.Hoe werkt het dan precies? Door de in je organisatie aanwezige gegevens als basis te gebruiken voor een betere aansturing van de bedrijfsprocessen. BI oplossingen zorgen voor het verzamelen van de gegevens uit verschillende systemen, biedt de tools om deze gegevens te verwerken, te interpreteren en te presenteren.

Voordelen door het gebruik van Business Intelligence:

Voordeel 1: Gecombineerde overzichten: Minder tijd kwijt aan het maken van gecombineerde rapportages

Wie kent het niet eindeloos rapportages uitdraaien en combineren om zo een totaal beeld te krijgen van alles wat er gebeurd binnen je organisatie? Vaak is dit handwerk omdat informatie in diverse pakketten wordt geregistreerd en kost het veel tijd om de gegevens bij elkaar te voegen tot het gewenste inzicht. Soms lukt het zelfs niet omdat niet alle data uit het pakket te halen is. Door het gebruik van Business Intelligence zullen dashboards opgebouwd worden door vanaf de achterkant van pakketten de data op te halen waardoor completere overzichten te realiseren zijn. .  Overzichten die niet mogelijk lijken te zijn, kunnen met BI ineens binnen handbereik zijn.

Voordeel 2: Overzichtelijk: Kpi’s compact in een oogopslag te zien

In plaats van allerlei losse Excel bestand te raadplegen om de actuele stand van zaken te kunnen zien, zorgt BI voor een Dashboard. Alle belangrijke informatie staat op een hoofd dashbaord, zie je daar iets geks in, dan klik je op een van de getoonde KPI’s op het dashboard en zoom je door naar de details. Dat scheelt een hoop zoekwerk door al die Excel rapportages heen!

Voordeel 3: Tijdig overzicht, altijd een up-to-date overzicht

Doordat de rapportages gecreeërd worden middels scripts kan het script op vaste tijden gerunt worden. In basis is het mogelijk om tot 8 keer op een dag de rapportages te laten vernieuwen. Hierdoor heb je niet meer een keer per jaar een jaarrekening of een keer per maand een maandrapportage in Excel, maar meerdere keren per dag inzicht in de stand van zaken.

Voordeel 4: Beschikbaar op iedere locatie

Doordat wij werken met Microsoft Power BI (de vervolgstap van Excel) kunnen wij de informatie op vele devices beschikbaar stellen. Power BI is namelijk te raadplegen op de computer, telefoon, iPad en zelfs te intregeren op narrowcasting.

Voordeel 5: Betrouwbaarder

Het voordeel van alle rapportages op basis van scripts baseren is de menselijke factor wordt geelimineerd. Het script voert iedere dag dezelfde berekening uit om tot het nieuwe inzicht te komen.Het is wel van belang dat de data iedere dag op dezelfde manier geregisteerd wordt, dus bijvoorbeeld de autokosten moeten niet ineens onder de personeelskosten geboekt worden, waardoor de personeelskosten ineens budget overschrijvend zijn.

Nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden? Neem contact met ons op en wij realiseren jouw persoonlijke dashboards, zodat ook jij een data gedreven kan sturen!