“Wat ik vooral prettig vind, is dat je bij Vimak BI geen nummertje bent. Je hebt nauw contact met je collega’s en we werken intensief samen om onze projecten succesvol af te ronden.”

Esmee Snijders, Business Analist in Breda.

Het voelt als een eeuwigheid geleden… Het moment waarop Esmee haar avontuur begon als Business Analist bij Vimak BI in het prachtige Breda. Het werd hoog tijd om Esmee aan de tand te voelen over haar ervaringen, haar werkzaamheden als Business Analist en natuurlijk de geweldige kansen die Vimak BI haar heeft geboden. Duik snel in dit verhaal!

Mijn allereerste ontmoeting met Vimak BI

Terwijl ik Finance & Control studeerde aan de Avans Hogeschool, werd ik voor het eerst voorgesteld aan Vimak BI. In mijn laatste studiejaar, tijdens mijn afstudeerperiode, kreeg ik samen met mijn afstudeerpartner de mogelijkheid om mezelf te verdiepen in de moderne technologieën waar in het bedrijfsleven mee gewerkt wordt. Zo kwam ik terecht bij een opdracht die door Jurriën (de eigenaar van Vimak BI) werd aangeboden. Deze opdracht draaide om het creëren van een Power BI Dashboard en het adviseren van een fictief management. Dit was mijn eerste échte kennismaking met Power BI.

Na deze opdracht heb ik contact gehouden met Jurriën en na het succesvol afronden van mijn opleiding heb ik de mogelijkheid gekregen om bij zijn bedrijf aan de slag te gaan. Inmiddels werk ik alweer anderhalf jaar bij bij dit gezellige bedrijf.

Mijn werkzaamheden als Business Analist in Breda

Tsja, wat doe ik eigenlijk? Echt van alles! Maar de essentie van mijn werkzaamheden draait om het ontwikkelen van rapportages voor onze klanten. Ik maak complexe data inzichtelijk die niet zomaar uit bestaande systemen kan worden gehaald. Dat kan werkelijk van alles zijn: personeelsgegevens, facturatie, projectuitvoering en nog veel meer. Organisaties leggen deze informatie vast, maar het is vaak een uitdaging om duidelijke inzichten te krijgen uit standaardpakketten.

Laat me je een voorbeeld geven. We moeten bijvoorbeeld een ERP-systeem voor urenregistratie combineren met een salarisadministratiesysteem. Dit zijn twee verschillende databronnen. Aan ons de taak om deze verschillende systemen met elkaar te verbinden en ervoor te zorgen dat de data op een overzichtelijke manier en vanuit één centrale plek wordt weergegeven. Het voordeel is dat onze klanten snel en real-time kunnen sturen op basis van de data.

Wat ik ontzettend belangrijk vind, is dat wij onze klanten eenvoudig toegang geven tot betrouwbare en juiste sturingsinformatie. Voor klanten kan het bijvoorbeeld veel tijd en moeite kosten om complexe berekeningen uit te voeren in Excel. Daarom zorgen wij ervoor dat klanten de data tot wel acht keer per dag kunnen vernieuwen. Ze hoeven zich niet meer bezig te houden met het opstellen van rapportages, want wij hebben alles al voor hen gebouwd.

Interactie met onze klanten

Het is cruciaal voor ons om maatwerk dashboards te leveren. We beginnen met een gesprek waarin we samen met de klant brainstormen over hun behoeften. We kijken samen wat er mogelijk is en stappen gezamenlijk in het traject. We doen het echt samen, zowel binnen ons team als met de klant. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar een enorme kick van krijg. Wanneer we een project succesvol afronden en de klant daadwerkelijk de data gaat gebruiken voor hun dagelijkse bedrijfsvoering, is dat geweldig.

De sfeer bij Vimak BI

Vimak BI is een jong bedrijf, maar het straalt professionaliteit uit. Het is bewonderenswaardig hoe Jurriën alles tot in de puntjes heeft geregeld. Maar bovenal heerst er altijd een gezellige sfeer. Ons team bestaat uit jonge, enthousiaste collega’s en we organiseren elk kwartaal een gezamenlijk uitje. Op die manier leer je elkaar ook op persoonlijk vlak beter kennen. Momenteel zijn we met zes personen gevestigd in Breda.

Een kleiner team heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Wat ik vooral prettig vind, is dat je bij dit bedrijf geen nummertje bent. Je hebt nauw contact met je collega’s en we werken intensief samen om onze projecten succesvol af te ronden. Ik werk bijvoorbeeld veel samen met Freek, onze data engineer. Hij verricht allerlei werkzaamheden op de achtergrond, terwijl ik me richt op het klantcontact en het bouwen van de rapportages.

Ben jij binnenkort mijn nieuwe collega?

We hebben nog een vacature! Bekijk snel de vacature voor Business Analist in Breda of neem direct contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Esmee Snijders

Esmee Snijders

Business Analist Breda

e.snijders@vimakbi.nl