Een dag bij de klant

Niet al onze dagen zijn hetzelfde, maar er zit toch zeker structuur in onze dagen. Zo zijn er een aantal dingen die iedere werkdag terugkomen. Graag delen we enkele van deze gebeurtenissen met je, om je kennis te laten maken met onze werkzaamheden.

’s Ochtends vroeg, meestal rond een uur of half 9, arriveren we op kantoor en begroeten we de werknemers op weg naar onze stoel. Gedurende het opstarten van onze laptops, gaan wij onszelf ook verder opstarten met behulp van een kopje zwart goud. Met de eerste slok achter onze kiezen nemen we de taken van de dag door en gaan we aan de slag met de data van het bedrijf.

Halverwege de ochtend komt een projectleider langs: “Ik zag de omzet deze morgen in het dashboard staan en wil dit graag gesplitst hebben per type project”. Samen met de projectleider bepalen we hoe we dit gaan realiseren in het dashboard. Eenmaal duidelijk welke data gebruikt gaat worden en wat het resultaat wordt, zetten we dit op onze takenlijst en wordt dit gerealiseerd. Een uurtje later gaan we aan de slag met het toevoegen van de nog te factureren omzet aan het dashboard om het nettoresultaat beter te bepalen.

Tussen 12 en 1 zijn wij ook toe aan de lunch. Terwijl we een wandeling maken en de uitslagen van het wielrennen vakkundig analyseren, worden onze boterhammen met de hap kleiner. Bij slechter weer nemen we echter graag plaats in de kantine/keuken van het kantoor.

Klokslag 2 uur is er een meeting gepland met de bedrijfsleider. Samen nemen we een aantal vragen door die we voor elkaar hebben. Hoe werkt dit proces precies in het ERP-pakket? Staat dit nummer voor een bepaald type van dit artikel? Enzovoorts. Daarnaast nemen we de veranderingen door waaraan we de afgelopen week gewerkt hebben. “We hebben een grafiek toegevoegd waarop de begrote artikelen van een project met de werkelijkheid vergeleken wordt. Daarin is te zien dat veel meer van artikelgroep A gebruikt is dan begroot”. Na de meeting gaan we aan de slag met de verbeterpunten die naar voren zijn gekomen en naderen we langzaam het einde van de dag.

Rond 5 uur, maar ook zeker vaak nog later, zit onze dag erop. We bergen onze laptops weer op in onze tassen en doen langzaam onze jas aan. Op de weg richting de uitgang, maken we nog een praatje met de bedrijfsleider: “Wat zou NAC deze avond doen?”. Nadat menig uitslag de revue heeft gepasseerd doen we de groeten en zit onze werkdag erop. Op naar de volgende!