Eindejaarsblog Fer

Het einde van het jaar is altijd een uitgelezen mogelijkheid om te reflecteren op de afgelopen twaalf maanden. Zo ook bij Vimak BI. Hierbij de visie van Fer op het eerste jaar van Vimak BI.

2020 startte ik met het behalen van de pre-master Strategisch Management, waardoor ik in september aan mijn master kon beginnen. Ik had een toffe bijbaan bij NTS Mechatronics waar ik in Power BI diverse rapportages maakte voor de Supply Chain afdeling. Mijn plan was om drie maanden stage te lopen en extra werkervaring op te doen. Om vervolgens nog drie maanden op reis te gaan naar Zuid-Amerika en daarna mijn master te starten.

Corona gooide voor een gedeelte roet in het eten. Gelukkig niet bij mijn stage waardoor ik drie maanden bij Coolblue aan de slag kon, wat ik daarna nog verlengd heb met twee maanden part time werken als analist. De reis naar Zuid-Amerika moest helaas volledig geschrapt worden. Gelukkig kwam er een mooi alternatief om mijn tijd mee op te vullen.

Een eigen onderneming betekent vele beslissingen moeten maken. Stuk voor stuk belangrijk voor de toekomst van het bedrijf, maar van sommige beslissingen had geen van ons echt verstand. Dat was een uitdaging. Ik wil altijd graag beslissingen maken op basis van feiten en data, zoals we bij Vimak mogelijk maken voor onze klanten, maar je leert dat dat niet altijd gaat. Hier heb ik ook geleerd de waarde van een goed netwerk in te zien. Niet alleen voor potentiële klanten maar ook voor vraagstukken waar je zelf geen antwoord op hebt.

Gelukkig waren onze eerste klanten meedenkend en snapte ze dat veel voor ons nieuw was. Onze sprong in het diepe werd aangemoedigd en dat was erg fijn. Daarnaast waren onze eerste klanten ook gelijk de test van onze eerste beslissingen. Open staan voor feedback was (en is) hierbij erg belangrijk. Zo komen we stapje voor stapje tot een betere bedrijfsvoering.

Kritisch en een tikkeltje eigenzinnig ben ik altijd al geweest en dat maakt mij ook vastberaden om te laten zien dat Vimak BI voor veel bedrijven nieuwe inzichten kan maken. Inzichten die bedrijven vooruit helpen, soms over onderwerpen waar de bedrijfsleiding zelf nog niet over had nagedacht. Ondanks dat ik komend jaar mijn thesis moet gaan schrijven en wat minder tijd zal hebben, zie ik een 2021 voor me waar veel bedrijven kunnen profiteren van extra inzichten met de hulp van Vimak BI.