Eindejaarsblog Jari

Niet al onze dagen zijn hetzelfde, maar er zit toch zeker structuur in onze dagen. Zo zijn er een aantal dingen die iedere werkdag terugkomen. Graag delen we enkele van deze gebeurtenissen met je, om je kennis te laten maken met onze werkzaamheden.

2020 is en blijft een memorabel jaar. Covid-19 is onlosmakelijk verbonden met deze periode. Echter heeft dit jaar voor mij meer gebracht dan enkel deze virusinfectie. Naast dat ik ben geslaagd voor mijn master Data Science & Entrepreneurship, richtte ik samen met Fer en Jurriën medio mei Vimak BI op. Vimak houdt zich bezig met het analyseren en inzichtelijk maken van data voor de MKB-er. In de afgelopen zes maanden waarin we nu samen aan de slag zijn, hebben we één project succesvol afgerond en zijn we enkele maanden onderweg met een ander project. Sinds afgelopen donderdag is daar een nieuwe opdracht bijgekomen. Een start om trots op te zijn. Zeker gezien de onzekerheid waar veel bedrijven in deze tijd mee leven.

Over de oprichting

Wie anderhalf jaar geleden tegen mij zou zeggen dat ik een eigen bedrijf heb, zou ik voor gek verklaren. Ondanks het ondernemende aspect van mijn opleiding, zag ik zelf een eigen onderneming starten niet direct zitten. Van nature ben ik een wat stil en introvert iemand. Toch ben ik de uitdaging aangegaan, toen Jurriën mij op een herfstachtige avond eind 2019 uitnodigde om het eens te hebben over ons werk en passies. Nadat we daarna nog verschillende keren samenkwamen, ging het balletje rollen. Fer haakte aan, naam en logo werden bedacht, en als laatste werden onze handtekeningen vereeuwigd in de notariële akte. Vimak BI was een feit.

Pluspunt

Over het ondernemen, zijn de nodige clichés bekend en verteld. Toch wil ik deze open deur nog een trap geven. Het is en blijft een grote stap in het diepe, waarbij het afwachten is wat het effect van iedere keuze is. Zullen we bedrijf X benaderen? Willen we geld uitgeven voor een LinkedIn-campagne? Wat is het doel van onze onderneming? Op al deze vragen hebben we een antwoord, maar of het een positieve invloed op ons bedrijf heeft moet blijken. Waar menig ondernemer dit alleen beslist, doen wij dit gelukkig met zijn drieën. Een enorm pluspunt als je het mij vraagt. Ieder heeft zijn eigen mening over de richting van het bedrijf en samen komen we in de meeste gevallen tot de koers die we willen varen. Daarnaast hebben we ook onze eigen specialiteiten waarin we elkaar in versterken en vertrouwen.

Wat wij voor jou doen

Genoeg gepraat over de opstart en dynamiek binnen Vimak. Want wat doen wij voor jou als klant? Kortgezegd: het analyseren en inzichtelijk maken van data. Waar Fer en Jurriën zich meer thuis voelen met het vertalen van data naar verbetering in bedrijfsprocessen, houd ik mezelf zoet met het ophalen, structureren en schoonmaken van de data. Het puzzelen naar de juiste en bruikbare data vind ik interessant. Ieder bedrijf beschikt over een grote hoeveelheid data, maar hiervan is meestal slechts maar een klein deel van waarde. Zelf vergelijk ik dit proces met het zoeken van de randjes en hoeken van een puzzel. Je gaat op zoek naar de bruikbare puzzelstukjes die je snel op weg helpen. Ik ga voor jou op zoek naar de speld in de hooiberg.

Tot nu toe heeft dit avontuur dus in totaal drie verschillende type klanten gebracht. Ieder met zijn eigen vraagstuk en uitdagingen. Ons doel? Groeien, zodat meer bedrijven inzicht krijgen in hun data. Hopelijk mag ik voor jou volgend jaar de speld in de hooiberg zoeken.