Het ontstaan van Vimak

Jurriën over hoe wij begonnen

“Bedrijven leggen steeds meer gegevens vast. Ondanks dat deze hoeveelheden data groter en groter worden, maken veel bedrijven beslissingen nog steeds op onderbuikgevoel. Met behulp van mijn achtergrond in accountancy en data science wilde ik daar iets aan doen. Daarom heb ik in januari 2019 Haast Business Analytics opgericht.

BINK Groep meldde zicht als eerste klant en sinds april 2019 zijn de eerste interactieve, rapportages live. Als zzp’er bedrijven van inzichten voorzien was interessant en uitdagend. Alleen ik ervaarde dat meer bedrijven inzicht willen in hun prestatie aan de hand van data. In teamverband kun je meer bereiken, daarom heb ik Jari gebeld. Samen besloten we ook Fer erbij te betrekken.

Alle drie een andere achtergrond maar een ding komen we overeen: we zijn gepassioneerd in het omzetten van data in rapportages. Met zijn drieën besloten we de gok te wagen en het avontuur aan te gaan. In mei 2020 werd Vimak BI B.V. opgericht. Een bedrijf dat ondernemers en managers wil ondersteunen bij de volgende digitaliseringsstap. Hierbij heeft Vimak BI de missie om bedrijven gemakkelijker betere beslissing te laten maken. Zodat kansen en knelpunten zichtbaar gemaakt worden en bedrijven efficiënter kunnen werken. Dit doen we door inzichten te bieden op basis van data.”