Power BI Desktop

Wat is Power BI Desktop?

 

Power Bi Desktop is een gratis applicatie voor op de computer ontwikkeld door Microsoft voor het maken van interactieve rapportages met behulp van diverse gegevensbronnen(bijvoorbeeld: Excel, ERP-pakketten en databases etc.). Je werkt in de applicatie in een offline omgeving die enkel te vinden is op jouw desktop.

 

 

Waar wordt het voor gebruikt?

De desktop applicatie stelt je in staat om gegevens te importeren, te transformeren, te modelleren en te visualiseren op een gebruiksvriendelijke manier. Data Analisten gebruiken Power BI om data vorm te geven en dus toonbaar te maken. De eindgebruiker maakt gebruik van een andere versie van Power Bi waarin de data getoond wordt, namelijk Power BI Service. Raadpleeg voor meer informatie hierover het blog Power Bi Service.

Een belangrijk aspect van Power BI Desktop is dat er geen rechten toegekend kunnen worden aan gebruikers. Alle informatie is inzichtelijk voor de gebruiker die de applicatie geïnstalleerd heeft.

 

Kortom Power BI desktop is een goede tool om met data te puzzelen en verschillende inzichten op te bouwen. Het is een gebruiksvriendelijke applicatie en biedt handige functies waarmee je data kunt verkennen en begrijpen.Wil je niet puzzelen maar wel de duidelijke inzichten? Dan kunnen onze Business Analisten je helpen met het realiseren van mooie inzichten die je terug kunt zien in Power BI Service.