Realtime dashboards creëert rust, rendement, overzicht en verbetert.

Daar helpen we jou bij!

Overzichtelijke dashboards
Proactief sturen in plaats van reactief
Geen handmatige overzichten meer opstellen

Introductie

Wij realiseren maatwerk Business Intelligence oplossingen voor middelgrote bedrijven die willen bouwen aan een data gedreven organisatie. Binnen de organisatie zullen dashboards en rapportages dagelijks zorgen voor eenduidigheid, rust en overzichtelijke analyses.

Oplossing

Overzichtelijk

Overzichtelijk

De belangrijkste KPI’s compact in een oogopslag zichtbaar.

Tijdig

Tijdig inzicht

Niet één keer per kwartaal of maand het inzicht, maar wekelijks of dagelijks.

Betrouwbaar

Betrouwbaar

Achterliggende berekeningen worden elke keer weer automatisch op dezelfde manier uitgevoerd.

Beschikbaar

Beschikbaar op iedere locatie

Computer, telefoon, tablet en zelfs via narrowcasting is de realisatie van doelen te zien.

Klanten waarmee we samenwerken

Wil jij ook data gedreven werken? Neem contact op!

Voorbeeld rapportages

Screenshot Financieel

Financiële rapportage

Screenshot Opdrachten

Opdrachten rapportage

Screenshot HR

Personeel rapportage

Screenshot Verkopen

Verkopen rapportage

Wij hebben deze projecten al succesvol afgerond

Project FAVO Reclame

“Meten is weten. Dit gaat ons erg helpen in de toekomst!”

Project Jacobs Elektro Groep

Een volledige rapportagestructuur om ieder project goed te kunnen sturen.

Project BINK Techniek

BIG-DATA analyse zorgt voor één stap voorsprong in de markt.

Wij hebben deze projecten al succesvol afgerond

Favo van opstal

Falco van Opstal

"Meten is weten. De overzichten van Vimak helpen ons enorm!"

11 januari 2023

FAVO Reclame

Dennis van de Wouw

Werken zeer nauwkeurig. We ervaren de samenwerking met Vimak als zéér prettig.

20 juni 2020

BINK Techniek

Veelgestelde vragen

Power BI is een Business Intelligence-tool voor het visualiseren van data om gegevens makkelijk inzichtelijk te maken en weer te geven op ieder device. Daarnaast kan Power BI met één klik real time overzichten van de belangrijkste stuurdata binnen een bedrijf weergeven, wat het delen van data makkelijker maakt en tijd bespaard.
De afkorting BI staat voor Business Intelligence. Business intelligence zet grote hoeveelheden data om in bruikbare informatie. Vaak is er veel data beschikbaar, maar is het onmogelijk om het makkelijk te analyseren. Business Intelligence is het proces van het verzamelen, inzichtelijk maken en analyseren van data. Het doel hiervan is om inzichten te verkrijgen waarop beslissingen genomen kunnen worden en waarop gestuurd kan worden.
Met Power BI kunnen alle databronnen gecombineerd worden tot een of meerdere rapportages. De data kan perfect gevisualiseerd worden door de tal van mogelijkheden binnen Power BI. Hierdoor ontstaat er overzichtelijke en interactieve rapportages waarmee de data makkelijk te analyseren is.
Met Power BI kun je de data die beschikbaar is in de organisatie omzetten in bruikbare informatie waarop analyses gemaakt kunnen worden en waarop gestuurd kan worden. Er kunnen verschillende databronnen met elkaar gecombineerd worden, denk hierbij aan ERP-Pakketten, salarispakketten en E-Commerce platforms.Alle data kan vervolgens zo gevisualiseerd worden dat de belangrijkste stuurinformatie overzichtelijk weergeven wordt.
Voor het gebruiken van de gemaakt rapportages dient er een power BI pro account aangeschaft te worden. Een Power BI pro account kost 8,40 euro per gebruiker per maand.
Power BI Desktop = de applicatie die gebruikt wordt voor het maken van de rapportages.Power BI Service = de online webversie waar de rapportages gedeeld worden met de eindgebruikers en hierin te zien zijn.De belangrijkste onderdelen van Power BI zijn het kunnen combineren van tal van databronnen, waardoor verschillende databronnen aan elkaar geknoopt kunnen worden tot één overzicht. Daarnaast kun je de data op heel veel verschillende manieren visualiseren waardoor er inzichten ontstaan waar stuurinformatie makkelijk en overzichtelijk te zien is.
Het is ontzettend verslavend om de data te analyseren. Op het moment dat je het eerste inzicht hebt wil je graag nieuwe inzichten hebben. Door de nieuwe inzichten weet je wel precies hoe je ervoor staat.
Een veelgebruikt alternatief en concurrent voor Power BI is Excel. Vaak worden er nog veel rapportages in Excel gemaakt. Maar hier komt meestal veel tijd en mensenwerk bij kijken en is hierdoor veel foutgevoeliger dan Power BI.

Start kennismaking

Neem nu contact met ons op voor een kennismaking en ontdek hoe Vimak BI jouw bedrijf kan helpen groeien.

Jurriën Haast

Eigenaar & Data Scientist