Zo helpen we jou oogsten!

Leggen jullie inmiddels ook veel data vast? Maar sturen jullie ook nog veel op basis van het onderbuik gevoel in plaats van op de feiten?

Niet alleen jullie maar veel bedrijven leggen tegenwoordig steeds meer data vast maar sturen vaak nog op basis van het onderbuikgevoel. Data wordt binnen de onderneming in verschillende systemen vastgelegd maar het lukt niet om de data tot sturingsinformatie te combineren. Hiervoor ontbreekt vaak tijd of kennis waardoor de behoefte aan automatische dashboards en rapportages wel gewenst is maar de realisatie uitgesteld wordt.

Hoogste tijd om inzicht te creëren met Vimak BI

Middels onze jaren lange ervaring weten wij welke inzichten relevant zijn. Diverse databronnen zijn al gekoppeld en diverse bedrijven sturen al dagelijks op onze rapportages. Zij realiseren hierdoor hogere rendementen, zijn minder tijd kwijt met analyseren van bedrijfsresultaten en kunnen betere afspraken maken met hun klanten, leveranciers en medewerkers.

Klanten waarmee we samenwerken

Hoe maken wij ook jou data gedreven?

Middels vijf stappen wordt doelgericht een beeld geschetst van de gewenste situatie. Door het proces in deze stappen op te splitsen zal iedere keer een tastbare stap richting de data gedreven organisatie gezet worden.

Informatiebehoefte vaststellen

In de inventarisatiefase wordt bepaald welke inzichten en data koppelingen gewenst zijn. Middels diverse gesprekken zullen de doelen en usercases van de gewenste rapportages en dashboards in beeld worden gebracht. Aan het einde van deze fase zullen wij schetsen van de gewenste inzichten presenteren en de verwachte kostte en opbrengsten op een rij zetten.
up2date rapportages vimakbi
dashboard op maat vimakbi

Data koppelingen en het Data warehouse opzetten

Tijdens deze fase wordt de data bronnen gekoppeld en aan elkaar geknoopt in het Data Warehouse om tot de waardevolle dataset te komen.

Rapportages opbouwen

Als alle data aan elkaar geknoopt is zal de data visueel gemaakt worden met diverse filter mogelijkheden middels de techniek business intelligence.
dashboard op maat vimakbi

Rapportages delen en gebruikers trainen

Een rapportage bouwen wij niet voor niks, wij willen dat onze klanten ook echt data gedreven worden. De collega’s die met de rapportage gaan werken zullen daarom getraind worden in alle in’s en outs van de rapportage, zodat zij ook echt met de rapportage aan de slag gaan.

Support en doorontwikkelen

Op het moment dat de rapportages up- and running zijn zorgen wij dat jullie als organisatie dagelijks op de gegevens kunnen steunen. Heb je een vraag? Dan bel je ons! Hebben jullie de administratie verbetert, maar werkt de rapportage niet meer? Dan krijgen wij automatisch al melding. Wil je op structurele basis jouw data omgeving verbeterd hebben? Dan bekijken we de mogelijkheden.

Start kennismaking

Neem nu contact met ons op voor een kennismaking en ontdek hoe Vimak BI jouw bedrijf kan helpen groeien.

Jurriën Haast

Eigenaar & Data Scientist