Power BI dashboard ontwikkelen

Stop met het verspillen van tijd aan het handmatig opstellen van rapportages. Met een Power BI dashboard zijn jouw rapportages altijd automatisch up-to-date. Bovendien kun je hiermee nog veel meer waardevolle informatie uit je data halen. We leggen je graag uit hoe ook jouw organisatie kan laten groeien met behulp van een Power Bi dashboard

 

Waarom Power BI dashboard laten maken?

Je vraagt je wellicht af waarom je een Power BI dashboard zou laten maken. Dit kunnen wij goed begrijpen. Veel organisatie ontdekken pas het gemak van deze dashboards als ze geïmplementeerd zijn. Daarom zetten we de belangrijkste voor je op een rijtje.

Beslissen op basis van data

Binnen een organisatie zijn er altijd verschillende meningen. Deze meningen wil je uiteraard onderbouwen op basis van data, oftewel feiten. Met Power BI is dat gemakkelijker dan ooit. Je hoeft absoluut geen data analist te zijn om de dashboards te kunnen begrijpen en conclusies eruit te trekken. De data is zo toegankelijk voor iedereen binnen jouw organisatie. Benieuwd hoe een Power BI dashboard eruit kan zien? Bekijk ons voorbeeld dashboard.

Meest ontwikkelde platform

Microsoft Power BI is al jarenlang de koploper op het gebied van business intelligence. Daarnaast stopt Power BI ook niet met door ontwikkelen. Maandelijks verschijnen er updates die Power BI functies- en mogelijkheden verbeteren. Zo worden de analyse mogelijkheden in jouw management dashboard steeds uitgebreider.

Combineren van databronnen

Een ander groot voordeel van de Power BI is de mogelijkheid om meerdere databronnen met elkaar te koppelen. Door verschillende databronnen in een Data Warehouse te combineren kun je weer nieuwe relevante inzichten opdoen. Dit zijn vaak inzichten die voorheen veel tijd kosten om deze te maken of zelfs niet te realiseren waren. Power BI biedt je de mogelijkheid om verschillende ERP-pakketten en overige databronnen te koppelen. We helpen je graag met het koppelen van deze databronnen.

 

Power BI dashboard laten maken

Het analyseren van jouw data is een stuk gemakkelijker met Power BI. Maar het inrichten van een Power BI dashboard brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Vimak BI helpt je graag bij het ordenen van jouw data. Daarnaast creëren we dashboards op maat naar jouw informatiebehoefte. Heb je nog vragen over onze dienstverlening? Neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via info@vimakbi.nl of telefonisch op 076 230 9000.