Power BI rapportages

Mogelijkheden Power BI

Mogelijkheden Power BI

Power BI is een Business Intelligence-tool voor het visualiseren van data om gegevens makkelijk inzichtelijk te maken. Daarnaast zorgt Power BI ervoor dat met één klik real time overzichten van de belangrijkste stuurdata weergeven wordt.

Data wordt vanuit verschillende databronnen gecombineerd tot één overzicht. Enkele voorbeelden hiervan zijn ERP-Pakketten, salarispakketten en E-Commerce platforms.

Hierdoor worden er nieuwe inzichten gecreëerd die eerder niet beschikbaar waren, waardoor beslissingen en analyses worden gebaseerd op feiten in de plaats van onderbuikgevoel.

Standaard rapportages

Met het team van Vimak en onze ervaring in Power BI, zijn er aantal standaard inzichten gecreëerd.
Dit zijn kant en klare Power BI rapportages die direct geïmplementeerd kunnen worden bij u bedrijf.
Om de rapportages helemaal aan uw onderneming af te stemmen, leveren wij ook maatwerk. Dit doen we door in gesprek te gaan over welke inzichten er nog ontbreken en door de belangrijkste behoeftes boven tafel te halen.

Standaard rapportages

Binnenkort zullen we hier voorbeelden van standaard financiële dashboards, personeel dashboards en ander type dashboards plaatsen. Blijf op de hoogte via onze socials.

Demo Dashboard

10 vragen over Power BI

Wat is Power Bi?

Power BI is een Business Intelligence-tool voor het visualiseren van data om gegevens makkelijk inzichtelijk te maken en weer te geven op ieder device. Daarnaast kan Power BI met één klik real time overzichten van de belangrijkste stuurdata binnen een bedrijf weergeven, wat het delen van data makkelijker maakt en tijd bespaard.

Wat is BI?

De afkorting BI staat voor Business Intelligence. Business intelligence zet grote hoeveelheden data om in bruikbare informatie. Vaak is er veel data beschikbaar, maar is het onmogelijk om het makkelijk te analyseren. Business Intelligence is het proces van het verzamelen, inzichtelijk maken en analyseren van data. Het doel hiervan is om inzichten te verkrijgen waarop beslissingen genomen kunnen worden en waarop gestuurd kan worden.

Waarom Power BI gebruiken?

Met Power BI kunnen alle databronnen gecombineerd worden tot een of meerdere rapportages. De data kan perfect gevisualiseerd worden door de tal van mogelijkheden binnen Power BI. Hierdoor ontstaat er overzichtelijke en interactieve rapportages waarmee de data makkelijk te analyseren is.

Wat kun je doen met Power Bi?

Met Power BI kun je de data die beschikbaar is in de organisatie omzetten in bruikbare informatie waarop analyses gemaakt kunnen worden en waarop gestuurd kan worden. Er kunnen verschillende databronnen met elkaar gecombineerd worden, denk hierbij aan ERP-Pakketten, salarispakketten en E-Commerce platforms.Alle data kan vervolgens zo gevisualiseerd worden dat de belangrijkste stuurinformatie overzichtelijk weergeven wordt.

Is Power BI gratis?

Voor het gebruiken van de gemaakt rapportages dient er een power BI pro account aangeschaft te worden. Een Power BI pro account kost 8,40 euro per gebruiker per maand.

Waarom is Power BI belangrijk?

Vaak worden er nog veel beslissingen op onderbuikgevoel genomen. Bij veel bedrijven is er genoeg data aanwezig om analyses op het verleden en heden te maken. Power BI creëert dat inzicht, waardoor beslissingen op basis van feiten genomen kunnen worden in de plaats van op onderbuikgevoel. Daarnaast zijn bedrijven minder tijd kwijt met het maken van rapportages omdat het maak proces van een rapportage wordt geautomatiseerd.

Wat zijn de belangrijkste onderdelen van de Power BI toolkit?

Power BI Desktop = de applicatie die gebruikt wordt voor het maken van de rapportages.Power BI Service = de online webversie waar de rapportages gedeeld worden met de eindgebruikers en hierin te zien zijn.De belangrijkste onderdelen van Power BI zijn het kunnen combineren van tal van databronnen, waardoor verschillende databronnen aan elkaar geknoopt kunnen worden tot één overzicht. Daarnaast kun je de data op heel veel verschillende manieren visualiseren waardoor er inzichten ontstaan waar stuurinformatie makkelijk en overzichtelijk te zien is.

Wat zijn de nadelen van het gebruik van Power BI

Het is ontzettend verslavend om de data te analyseren. Op het moment dat je het eerste inzicht hebt wil je graag nieuwe inzichten hebben. Door de nieuwe inzichten weet je wel precies hoe je ervoor staat.

Wat is een alternatief voor Power BI

Een veelgebruikt alternatief voor Power BI is Excel. Vaak worden er nog veel rapportages in Excel gemaakt. Maar hier komt meestal veel tijd en mensenwerk bij kijken en is hierdoor veel foutgevoeliger dan Power BI.